Hvad er et borgerforslag?

De fleste kender borgerforslag fra Folketinget, hvor alle borgere kan stille et forslag og få det behandlet, hvis der indsamles 50.000 underskrifter. 

Vores version af borgerslag er næsten det samme. Men i stedet for at man selv skal indsamle underskrifter, tilbyder vi en anden måde at gøre det på.

Via platformen Sammen om Aarhus kan borgere komme med forslag til tiltag, som, de mener, skal tages op. På den måde bliver forslaget offentligt, skaber diskussion og samler støtte. 

Hvordan fungerer det?

I samarbejde med jer sætter vi et mål for antal af støtter, et forslag skal opnå. Vi sætter også en tidsgrænse for, hvor længe det er muligt at angive sin støtte til forslaget. Opnår forslaget det antal af støtter, det skal, bliver det diskuteret i byrådet eller en anden relevant afdeling. 

Hvorfor borgerforslag?

Borgerforslag er en måde at lave løbende borgerinddragelse på. Forslagene er tilgængelige for mange borgere, fordi det foregår online. Borgerne har mulighed for at stemme på forslagene og diskutere dem med andre. Det er også muligt for dem at dele deres forslag på de sociale medier, hvor de kan opfodre andre til at stemme eller selv oprette forslag.